Antalya Klima Servisi
Çağrı Merkezi
Antalya Klima Servisi

Beyaz Eşya Servisi

Beyaz Eşya Servisi

Beyaz Eşya Bakım Önerileri

Beyaz Eşya Bakım Önerileri Dayanıklı tüketim malları olan beyaz eşyalar her ne kadar üretim aşamasında uzun yıllar sorunsuz olarak çalışabilmesi için tasarlanmış olsalar da gerçekte bu mümkün olmamaktadır. Beyaz eşya kullanıcı profili, satın alma sürecinden sonra iki gruba ayrılmaktadır.

Birinci grup garanti süresi ve sonrasında düzenli bakımı tercih etmeyen ve arıza meydana geldiğinde cihazını onartan tüketicilerden oluşmaktadır. Bu yolu tercih eden beyaz eşya kullanıcıları genelde yüksek meblağlı onarım faturaları ödemek zorunda kalmakta ve onarım sürecin de günlük yaşam akışları sekteye uğramaktadır.

Diğer grupta ki tüketiciler ise düzenli bakım faydalarının bilinci de olarak bu hizmeti ya ürün satın alma esnasında ya da garanti süresi bitiminde satın almaktadırlar. Beyaz eşyalarının performansından şüphe duymak ya da olası bir arıza durumunu dert etmek istemeyen kullanıcılar bazı firmaların verdiği uzatılmış garanti hizmetini cihazla birlikte satın almayı tercih etmektedirler. Bu yolu tercih edenler olası arıza durumlarında da yüksek onarım bedelleri ile karşılaşmaktan kurtulmaktadır. Düzenli bakım sayesinde olası arızalar önceden tespit edilebildiği için de kişilerin yaşam kalitelerin de bir değişiklik olmamaktadır.

Bakım hizmeti almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir nokta da hizmeti kimden aldığıdır. Kurumsal eğitimli yetkili bir servis hizmeti ile özel yetkisiz bir sevisin verdiği hizmet doğal olarak farklılık göstermektedir. Günümüz beyaz eşyaları üretiminde elektronik aksam kullanımı oldukça artmıştır. Bu yüzden doğru arıza tespiti yapabilmek için artık kapsamlı test cihazlarına ihtiyaç olmaktadır. Yetkili ve kurumsal servisler bu hizmeti verirken orijinal yedek parça kullandıkları için de müşteri ihtiyaçlarına çok kolay cevap verebilmektedirler.


Ufak önerilerimize gelince;


Temizleme işleminden önce cihazı kapatınız.

Bunu emin bir şekilde sağlayabilmek için, elektrik bağlantı fişini prizden çıkarınız veya cihazın bağlı olduğu sigortayı kapatınız.

Buzdolabından dondurulmuş besini çıkarınız ve serin bir yerde muhafaza ediniz. Soğutma akülerini (eğer varsa) besinlerin üzerine koyunuz. Çamaşır ve bulaşık makinalarınızda da sökülen bölümleri çıkartınız.

Cihazı yumuşak bir bez, ılık su ve pH değeri nötr olan bir bulaşık deterjanı ile temizleyiniz.

Kum, klor veya asit içeren temizleme maddeleri ve çözücü maddeler kullanmayınız.

Ovalama gerektiren veya çizen süngerler kullanmayınız. Metalik yüzeylerde korozyon oluşabilir.

Raflar ve kaplar kesinlikle bulaşık makinesinde yıkanmamalıdır. Aksi halde bu parçalar deforme olabilir. Bulaşık makinanızı ise boş bir haldeyken temizleme malzemeniz ile çalıştırabilirsiniz.

Kapı contaları sadece temiz su ile silinmelidir ve ardından iyice silinip kurulanmalıdır.

Temizleme işleminden sonra: Cihazı yine bağlayınız ve devreye sokunuz.

Herhangi bir olumsuzluk halinde beyaz eşya yetkili servisi arayınız.